img_20160904_121122

Meny för 4 dagars vandring på Kungsleden

13580540_10154097167050860_7536113217134790916_o

Vegan på Kungsleden

1 oktober, 2016 Kommentarer (4) Recept, Snacks, Torka mat, Vandringsmat

Fruktremmar av banan och jordnötssmör

img_20160930_184455

Mixa 6-8 bananer till en smet. Tillsätt 2,5 dl jordnötssmör och 1 tesked vaniljpulver. Mixa slätt. Bred ut smeten på bakplåtspapper eller torkpapper. Det ska vara ett tjockare lager ut mot kanterna eftersom kanterna torkar snabbare.

Torkar du i en vanlig ugn, sätt ugnen på 50 grader och placera en trägaffel eller dylikt i dörren så att det blir en liten glipa där fukten kan smita ut. I ugnen tar det längre tid än i en torkugn.

Torka i 6-12 timmar. När det är klart har det en läderkonsistens. Rulla ihop och förvara inlindat i plast i en lufttät låda i kylen.

img_20160928_210857

4 Responses to Fruktremmar av banan och jordnötssmör

  1. Lanclin-Linnea skriver:

    Men så gott det lät! Vi kör med ”mellanmålskakor” av banan, kokosmjöl och torkad frukt, det blir också väldans gott men aningens tyngre att bära med sig 😉

    • Malin Klingsell skriver:

      Mellanmålskakor lät också gott 🙂 Jag brukar ha med mig bananpannkakor ibland! Men ja att torka mat är ett bra sätt att få ned vikten, och blir väldigt gott också 😀

  2. ERic skriver:

    Snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *