Mixa 6-8 bananer till en smet. Tillsätt 2,5 dl jordnötssmör och 1 tesked vaniljpulver. Mixa slätt. Bred ut smeten på bakplåtspapper eller torkpapper. Det ska vara ett tjockare lager ut mot kanterna eftersom kanterna torkar snabbare.
Torkar du i en vanlig ugn, sätt ugnen på 50 grader och placera en trägaffel eller dylikt i dörren så att det blir en liten glipa där fukten kan smita ut. I ugnen tar det längre tid än i en torkugn.
Torka i 6-12 timmar. När det är klart har det en läderkonsistens. Rulla ihop och förvara inlindat i plast i en lufttät låda i kylen.
kategori: Vandringsmat
Men så gott det lät! Vi kör med ”mellanmålskakor” av banan, kokosmjöl och torkad frukt, det blir också väldans gott men aningens tyngre att bära med sig 😉
Mellanmålskakor lät också gott 🙂 Jag brukar ha med mig bananpannkakor ibland! Men ja att torka mat är ett bra sätt att få ned vikten, och blir väldigt gott också 😀
Snyggt!
Tack! 🙂