dsc_4531

Pacific Crest Trail – Planering och paus

DSC_8215

Pacific Crest Trail – 23 dagar kvar

26 januari, 2017 Kommentarer (2) Featured, Pacific Crest Trail, Vandring

Pacific Crest Trail – Visum och pirr i magen

IMG_20170106_131530_277

Sen jag senast skrev så har jag hunnit få mitt visum (yay!), ansökt om vandringstillstånd och varit hemma hos Linda Åkerberg som vandrade hela PCT förra året och fått en fantastisk genomgång av hennes utrustning och massor av tips. Det har varit som lilla julafton varannan dag med små och stora friluftsprylar som kommit hem i brevlådan som vattenrenare, ultralätt kök, sovsäck och liggunderlag.

IMG_20170113_164829_438

IMG_20170126_103221_802

IMG_20170126_103339_474

Den initiala känslan av overklighet och stress har lagt sig och ersatts av ett lugn, ett pirr och en längtan.

Visum

19 januari begav jag mig till ambassaden och ställde mig i kö i kylan utanför den respektingivande byggnaden. Efter vad som kändes en evighet fick jag stelfrusen komma fram och gå igenom en säkerhetskontroll och lämna ifrån mig allting utom mina papper. Och appropå papper så var det 33 stycken papper med diverse information om mig själv som jag fick lämna fram i väntrummet tillsammans med mitt pass. Efter en obestämbar väntetid i väntrummet utan klockor så fick jag komma fram till bås 3. Väldigt nervös vid detta laget fick jag svara på frågor om mina skor, mitt tält och huruvida jag kunde göra upp en eld bakom mig inne på ambassaden. Efter att han skrattat gott åt min förvirrade uppsyn så sa han bara att han skojade och att mitt visum blivit godkänt. Du får det på posten om 5 dagar sa han. Intervjun tog inte många minuter. Med ett brett leende tog jag mig ut ur ambassaden och åkte till jobbet. Helt slut av nervositet och väldigt nöjd över att mitt äventyr nu kan bli verklighet.

IMG_20170119_130056_101

Tillstånd 

24 januari kl 19.30 svensk tid öppnades ansökan upp på pctas webbplats och massvis med ivriga vandrare invaderade sidan och fick den att krascha. Jag läste många upprörda inlägg på facebook av människor som inte kunde ansöka. Jag uppdaterare envist sidan i 40 minuter innan jag äntligen kom in och fick fylla i ansökan. Jag valde 5 april, ett rätt så tidigt datum, men det ger mig möjlighet att ta det lugnt i början, ta vilodagar ifall jag behöver och bygga upp en stark kropp innan jag ökar takten. Kommer jag för tidigt till de snötäcka bergen i Sierra får jag ta en paus och återkomma när det är säkert att vandra dem. Händer något oförutsett så har jag marginal. Jag kommer ju ändå till LA 1 april och kommer vara ivrig att börja! Någon gång i februari får jag svar på om jag fått mitt tillstånd. Nu återstår bara att ansöka om tillståndet att vandra in i Kanada. Det tredje tillståndet, tillstånd att elda på leden, har jag redan fått.

wp-1485383343815.jpg

Mat

Jag har motvilligt insett att jag inte kan ta med mig egentorkad mat till USA, det är för stor risk att det inte kommer fram och det kostar väldigt mycket pengar. Istället har jag kommit fram till en alternativ plan. De första två nätterna kommer jag bo på ett hostel i Santa Monica, nära stranden, REI och mataffärer. Här kan jag köpa de sista prylarna och packa lådor med mat för den första tiden. Jag får uppskatta hur långt jag kommer gå och vart jag ska skicka lådorna. Därefter kommer jag packa lådor i städer längs leden och skicka framåt till ställen där utbudet är dåligt. Jag kommer även testa Sonora Resupply som man kan beställa mat och saker ifrån och få levererat till leden. Outdoor Herbivore har också en hel del vegansk ekologisk torkad mat som man kan beställa till PCT.

Det återkommande tipset är att inte planera för mycket. Så jag får planera första biten samt läsa på vilka städer som har bra utbud och låta resten lösa sig under vandringen.

Wilderness first aid

Helgen innan jag åker kommer jag gå kursen Wilderness first aid på Värmdö. Det ser jag fram emot mycket! Det känns som en bra trygghet inför vandringen.

Allt faller på plats 

Ända sen jag bestämde mig för att vandra PCT har allting bara löst sig. Jag har kommit i kontakt med rätt människor och fått så mycket positiv energi. Mötet med Linda gav mig ett sånt lugn. Istället för att få höra hur galet det är så kändes det plötsligt som världens mest självklara sak att göra. 65 dagar kvar till flyget går. 9 veckor. Oj så kul detta ska bli!

IMG_20170108_170656_914

2 Responses to Pacific Crest Trail – Visum och pirr i magen

 1. Lukas skriver:

  Fan vad kul!

  Jag har planerat ett vandring från skåne till Treriksröset. Men först nästa år.

  Jag har funderat på en Toaks 750ml, eventuellt med handtag för att koka över eld och spara på bränsle.
  Har oxå BRS3000, och sprar mer vikt med eget lock i folie, en sked i bambu. Hot lips väger ju inte så mycket men
  du känner nog av hur mycket du har behov av den och om du väljer att lämna den efter vägen.

  Det skulle vara kul att se din packlista om du har någon; typ lighterpack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *