IMG_20170106_131530_277

Pacific Crest Trail – Visum och pirr i magen

wp-image-1490913672jpg.jpg

Pacific Crest Trail: Wilderness First Aid

13 mars, 2017 Kommentarer (10) Featured, Pacific Crest Trail, Vandring

Pacific Crest Trail – 23 dagar kvar

DSC_8215

Oj vad tiden går snabbt! Nu är det mindre än tre veckor tills flyget går till LA och det mesta börjar falla på plats. Det har verkligen varit en rolig och intensiv tid!

Så vad har hänt sen sist? Jo jag har nördat ner mig i utrustning och gram och vägt saker och fått leveranser var och varannan dag med smått och gott. Mitt största dilemma har varit sovsäcken eftersom jag inte vill köpa dun och dessutom sover kallt och är tjej. Men efter en middag med lättviktsexperten Jörgen Johansson så valde jag att byta ut min sovsäck till en blanket från As Tucas i kombination med vadderade byxor och en balaclava. Jag fick ner vikten med runt ett kilo vilket är fantastiskt. Min rädsla är förstås att jag inte ska hålla mig varm om natten, men i värsta fall får jag komplettera när jag är där.

Det mesta av min packning

Det mesta av min packning

Samtidigt som jag planerar min packning så försöker jag få tid till att träffa vänner, knyta ihop det sista på jobbet, packa ihop lägenheten, söka utbildningar, avsluta gymkort, fixa bokföring, vandra, hänga på Vildmarksmässan, boka förråd, fixa försäkring, basta och massa annat. Tänk om man kunde klona sig.

Stick Pic förvandlar min vandringsstav till en selfiestick

Stick Pic förvandlar min vandringsstav till en selfiestick

Min matplanering är väl det som jag inte riktigt fått på plats än. Men jag har börjat skriva en plan för de första veckorna och resten får jag lösa på plats. När jag kommer till LA så köper jag en massa mat och packar några lådor för första månaden som jag skickar ut till mig själv. Jag har samlat på mig en del kunskap om hur jag planerar min vandringsmat på tidigare vandringar, så det känns skönt.

Vad mer, jo efter mina två första nätter i LA åker jag till San Diego och bor hos det legendariska Trail Angel paret Scout and Frodo i två nätter. Jag fick tipset av Melli som ska börja gå samma dag som mig och också kommer bo hos dem. De är fantastiska människor som själva vandrade leden för några år sen och fick så mycket hjälp att de själva ville ge tillbaka. De tar inte emot några donationer och hjälper till med allt möjligt. De kommer hämta upp mig på stationen och två dagar senare skjutsa mig till starten och ta en bild på mig vid monumentet. De hjälper till med allt möjligt praktiskt och de lagar all mat och låter ett helt gäng vandrare sova i deras trädgård. Det kommer bli en magisk start på mitt äventyr!

Och jo just det, igår stod jag hela dagen på Vildmarksmässan med Angeliqa och Ewa och pratade om den fantastiska gemenskap vi har när vi vandringstränar ihop i Vandringsbloggen Community. Jag fick äntligen träffa Eric Tornblad som skrivit boken Torka mat och som inspirerat mig till att totalt snöa in på egentorkad mat. Kul! På lördag håller han dessutom en vandring i Nackareservatet som jag verkligen ska försöka hinna vara med på.

Trevligt häng på Vildmarksmässan

Trevligt häng på Vildmarksmässan

Tack till alla som kom förbi och pratade med oss och som delar vår passion för vandring och natur. Det var en intensiv dag, men jag var helt lycklig när jag gick ut därifrån. Så mycket positiv energi. Hoppas få träffa många av er på kommande vandringar.

Mitt i allt detta intensiva så försöker jag titt som tätt stanna upp och ta mig ut i skogen. I lördags satte jag mig uppe på ett litet berg i skogen vid mig och kokade lite te på mitt lättviktskök. Och just där och då så blev det så tydligt varför jag gör detta. Tänk så många magiska stunder i naturen jag kommer att uppleva de kommande månaderna.

Till sist, ett ledord som jag fokuserar mycket på just nu. Tacksamhet. Jag känner mycket tacksamhet just nu. Jag har så mycket människor runt omkring mig som betyder otroligt mycket. Och jag är väldigt tacksam för att jag har möjlighet att ge mig ut och följa min dröm.

Mer om varför jag valde att ge mig ut på denna vandring kan ni läsa i min gästblogg på Vandringsbloggen.

Vad känner du tacksamhet för idag? Och vilka är dina drömmar? Följ dem 🙂

10 Responses to Pacific Crest Trail – 23 dagar kvar

 1. Angeliqa skriver:

  Så GALET glad för din skull som snart ska få ut och gå sådär jämrans långt. Och TACKSAM det är jag för att du finns och sprider så mycket vandringsglädje. Allt gott!!
  Kram

  • Malin Klingsell skriver:

   Åh finaste Angeliqa! Jag är så tacksam för att jag lärt känna dig och fått chansen att träffa massa friluftsnördar genom ditt initativ! Kram <3

 2. Ove Garpeman skriver:

  Antar att du sett filmen Wild som jag nu läser och hoppas att du är bättre förberedd än denna tjejen.
  Jag blir nästan arg över hur dåligt förberedd hon är med sin gigantiska packning med isyxor och gud-vet-vad hon packat med.
  Var försiktig och njut av denna sanslösa led 🙂

  • Malin Klingsell skriver:

   Haha ja min packning är definitivt genomtänkt! Däremot kan en isyxa/whippet vara väldigt användbart i Sierra! Tack, ska njuta allt jag kan 🙂

 3. Cari skriver:

  Så fantastiskt det låter.
  Och tänk att änglar finns 🙂

  Lycka till.
  Kram

 4. Nina skriver:

  Ååååhhh… Läste ditt gästinlägg hos Vandringsbloggen… Blir alldeles till mig över din vandring.. Såg filmen för inte så länge sedan… Däremot känner jag en tokstress! Vill ju att du ska uppdatera helst varje dag!! =) Hur ska jag/vi kunna överleva utan att få direktrapport på hur det går och känns…. =) =) =) Måste klura ut en bra lösning här!

 5. Anna skriver:

  Hej, Guu så spännande resa du ska göra! 🙂
  Är lite nyfiken bara, vilken budget har du satt på hela resan ungefär ? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *