PCT Overview 2016 Halfmile eps

Pacific Crest Trail – Hur planerar man en långvandring?

IMG_20170106_131530_277

Pacific Crest Trail – Visum och pirr i magen

4 januari, 2017 Kommentarer (4) Featured, Pacific Crest Trail, Vandring

Pacific Crest Trail – Planering och paus

dsc_4531

Den första tiden efter att jag bestämt mig gick till att febrilt få en överblick över äventyret jag ska ut på. Jag spenderade många timmar på Facebook, bloggar och Youtube för att ta lärdom av andra. Jag läste om utrustning, om vatten, om skorpioner och björnar och skallerormar, om isyxor, sovsäckar, liggunderlag, kök och ryggsäckar, om tält och snö och regn och nattvandring. Jag beställde en del utrustning och började planera min packlista. Försökte lösa matpusslet. Ville få allt klart på en gång. Ivrig, rastlös och stressad på samma gång.

Inviger nya skorna. Altra Lone Peaks 3.0

Inviger nya skorna. Altra Lone Peaks 3.0

Paus
Nyårshelgen kom som en nödvändig paus från planerandet då jag bara levde i nuet.

Skidåkning över nyårshelgen

Skidåkning över nyårshelgen

Nu känner jag mig lugn och utvilad i sinnet och redo att planera resten av resan i ett lugnare tempo. Fokus på att ha kul, att planera för den bästa vandringen. Mycket börjar falla på plats men mycket återstår såklart.

Då jag bor långt bort från leden så är det mycket jag inte kan förbereda på samma sätt som de som bor i USA. Det är svårt att släppa kontrollen, men det vanligast återkommande tipset jag fått hittills, är att inte planera för mycket. Att inget blir som man tänkt sig och att det löser sig på plats. Så jag fokuserar på det som jag kan planera, fokuserar på att se till att jag kommer vara säker ute på leden.

Trail Angels
Massor med snälla människor som hjälper vandrarna på PCT längs vägen. De erbjuder sovplats, mat, skjuts, tips, öl, you name it. Det är en ovan känsla att lita på främmande människor på det viset. Men så himla fint! Jag har redan fått massvis med erbjudanden om hjälp. Plats att sova, skjuts till vandringsledens start, hjälp att packa och planera och skicka ut mina matlådor. Jag känner en stor kärlek till alla dessa människor som sträcker ut en hjälpande hand från andra sidan planeten.

Träning
Jag fortsätter att vandra så ofta jag kan. Det är ändå oundvikligt, då min längtan ut i naturen alltid finns med mig. I naturen kan jag andas, där kan jag tänka klart, rensa bort negativitet och fokusera på vad som är viktigt.

img_20170103_130853_699

Jag kommer även komplettera med löpning och gym. Jag vill ge min kropp de bästa förutsättningar den kan få under vandringen. En funktionell kropp som kan ta med mig på de äventyr jag vill ge mig ut på 🙂

4 Responses to Pacific Crest Trail – Planering och paus

 1. Cari skriver:

  Så intressant att få följa din planering och senare även vandringen (hoppas du tänker uppdatera på bloggen eller Facebook).
  Funderar på hur du gör med jobbet: får du tjänstledigt?

  • Malin Klingsell skriver:

   Kommer göra mitt bästa för att uppdatera under vandringen! Får se hur det är med mobiltäckning och så 🙂 Jag har fått tjänstledigt 6 månader!

 2. Christofer skriver:

  Strålande du är på gång!..

 3. åsa skriver:

  Heja dig!! Pepp på att följa ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *